Subscriu-te a Hinterlands

Benvingut a Hinterlands! Siguis nouvingut o un visitant habitual, estem encantats de tenir-te com a lector. Si el plaer és mutu, et recomanem que t'hi subscriguis.

Una subscripció a un blog té el mateix efecte que a un diari o a una revista: t'assegures de rebre tot el què s'hi publiqui i no perdre't res. I amb molta més comoditat. En lloc de ser tú qui ha d'anar a buscar la informació és ella qui ve a tu, de la mateixa manera que quan et subscrius a una revista la reps a casa, en lloc d'haver-la d'anar a comprar al quiosc.

Hi ha diverses maneres de subscriure's a un blog, i la que prefereixis és qüestió d'opinions. Totes elles es basen en una gran i utilíssima eina, anomenada RSS feed. La reconeixeràs per la següent icona:


Un RSS, també anomenat "fil" o "canal" no és més que això: el registre de tot el què es va publicant en un lloc web determinat. Si mires la pàgina d'inici del blog i en treus totes les imatges de fons, els botonets, els títols i la barra lateral el què et queda és això: el fil del blog.

La gràcia de tot l'assumpte és que aquests RSS poden ser recollits per aplicacions, pàgines web, etc, que et permetin seguir els fils que t'interessa, avisant-te quan hi ha actualitzacions. I d'això es tracta, de no haver d'entrar dia sí dia també en tots els blogs que llegeixes habitualment, sino només quan hi ha alguna cosa de nou.

Això es pot fer de moltes maneres. La meva preferida, perquè em resulta còmoda, són els anomenats agregadors de RSS. Es pot tractar de programes (Apple Mail integra un agregador de RSS en un programa de missatgeria electrònica, per exemple) o d'aplicacions web, com ara Google Reader o Netvibes.

Un altre camí que tens és a través de Google Friend Connect, una aplicació que es preveu que s'acabi integrant a Google+, i que funciona a la perfecció en combinació amb Google Reader: només has de polsar el botó "Inscriviu-vos en aquest lloc" i el RSS de Hinterlands passarà a formar part dels blocs que segueixes a través de Google Reader. També tens la possibilitat de rebre les actualitzacions de Hinterlands directament a l'e-mail. Una darrera opció, més rudimentària, consisteix en seguir-me a Twitter. Acostumo a publicar-ho allà quan escric una nova entrada, de manera que també te n'acabaries assabentant.

Totes aquestes opcions pots trobar-les a la barra lateral. Si necessites ajuda amb qualsevol d'elles o tens alguna pregunta, dubte, etc, no dubtis en fer-me-la arribar a través dels comentaris d'aquesta mateixa pàgina. Serà un plaer poder donar-te la benvinguda a les Hinterlands!